Omáčka na cestoviny zo zvyškov pečeného kurčaťa

Autor receptu: tinka1977

Aj vám sa už určite stalo, že vám od nedele vystal kúsok pečeného kurčaťa, z ktorého by sa najedol tak možno jeden člen vašej domácnosti. Čo uvariť? V chladničke bola slušná zásoba čerstvých paradajok, cibuľku a cestoviny máme v zásobe takmer vždy, takže som nemusela bežať do obchodu a vymyslela som toto:

3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cibuľu a kuracie prsia nakrájame na kocky. Paradajky umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na pásiky.
  2. V širšej panvici na oleji do sklovita upražíme cibuľku, pridáme kuracie prsia a chvíľku spolu pražíme. Keď sú kuracie prsia trošku osmažnené, pridáme paradajky, soľ, bazalku, tymián a oregano a necháme paradajky, aby si pustili šťavu.
  3. Znížime plameň a všetko spolu pomaly varíme. Podľa potreby podlievame vodou až dovtedy, kým nie sú paradajky úplne rozvarené. Pridáme kečup a chilli korenie a ešte chvíľku varíme, kým omáčka nezhustne. Polejeme cestoviny a podľa chuti môžeme dozdobiť strúhaným syrom a čerstvými lístkami bazalky. Dobrú chuť!