Omáčka na cestoviny zo zvyškov pečeného kurčaťa
Autor receptu: tinka1977
Aj vám sa už určite stalo, že vám od nedele vystal kúsok pečeného kurčaťa, z ktorého by
sa najedol tak možno jeden člen vašej domácnosti. Čo uvariť? V chladničke bola slušná
zásoba čerstvých paradajok, cibuľku a cestoviny máme v zásobe takmer vždy, takže som
nemusela bežať do obchodu a vymyslela som toto:
3 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú cibuľu a kuracie prsia nakrájame na kocky. Paradajky umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na pásiky.
- V širšej panvici na oleji do sklovita upražíme cibuľku, pridáme kuracie prsia a chvíľku spolu pražíme. Keď sú kuracie prsia trošku osmažnené, pridáme paradajky, soľ, bazalku, tymián a oregano a necháme paradajky, aby si pustili šťavu.
- Znížime plameň a všetko spolu pomaly varíme. Podľa potreby podlievame vodou až dovtedy, kým nie sú paradajky úplne rozvarené. Pridáme kečup a chilli korenie a ešte chvíľku varíme, kým omáčka nezhustne. Polejeme cestoviny a podľa chuti môžeme dozdobiť strúhaným syrom a čerstvými lístkami bazalky.
Dobrú chuť!