Okrúhle kysnuté tvarohové koláče so slivkovým lekvárom (fotorecepty)

Autor receptu: elysa

Pekávam tieto koláče na plechu z bielej múky, ale dnes som sa s nimi pohrala- múky som si namiešala a piekla som v tortových formách, aby boli krásne okrúhle...

30 minút
príprava
20+kysnutie minút
na 180 °C

Postup

  1. Z droždia, kryštálového cukru, hladkej múky a vlažného mlieka pripravíme kvások.
  2. Na cesto som zmiešala tieto múky: 25g ovsennej, 125g ražnej a 100g bielej hladkej múky, inak bežne ich pečiem z bielej múky. Múky preosejeme, pridáme cukor, štipku soli,vajce, masť, kvások a mlieko- toho toľko, koľko si múka "vypýta". Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste kysnúť.
  3. Z tvarohu, žĺtka, práškového cukru, vanilky a citrónovej kôry pripravíme náplň.
  4. Vykysnuté cesto.
  5. Dve formy tortové- priemer 20cm, som vystlala papierom na pečenie.
  6. Cesto rozdelíme na dve časti.
  7. Po jednom vygúľame na veľkosť formy, bežne ich robím na plechu dva vedľa seba.
  8. Preložíme do foriem.
  9. Natrieme slivkovým lekvárom podľa chuti.
  10. Rozdelíme tvarohovú náplň, vidličkou roztlačíme po celom obvode.
  11. Pripravíme drobenku, ja si robím viac, potom ju mám v mrazničke stále pripravenú, netreba rozmrazovať, stačí len odsypať potrebné množstvo. Uvedené množstvo surovín by malo stačiť na tieto dva koláče, zmäknuté maslo, cukry a múku prstami spracovať a posypať koláče.Toto je moja z mrazáku.
  12. Posypať koláče drobenkou, nechať chvíľu podkysnúť a piecť vo vyhriatej rúre. Zabudla som odfotiť, tu sú už upečené koláče.
  13. Krájame po vychladnutí na trojuholníky.