Obyčajný guláš v kotline, kotlinke

Autor receptu: pavelnemecko

Tak,som tu opäť.Ak Vás unavujem,tak treba napísať.Na to sú komentáre. Ale pekne po poriadku.Dávnejšie,asi tak pred 15 rokmi som pracoval na jednom gazdovstve v Nemecku.Samozrejme na čierno.Bola to veľmi bohatá rodina a deti,jedna báseň.Všetci tituly a dobré postavenie.Posledná dcéra-Júlia,ukončila vysokú školu.Na oslavu musia prísť všetci študenti.Hans,tak sa volal môj šéf,nevedel ako 27 študentských krkov nasýtiť.Navrhol som guláš v kotline.Nie-znela odpoveď.Ale bohatý si vedia vážiť peniaze!

27
porcií
30 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vzhľadom k tomu,že som bol platený od hodiny,tak sa rozhodla celá rodina/k vôli úspore môjho platu pomáhať/.Kedže v tej dobe bol internet len pre vyvolených,recept nikde a blbý ako biliárdové tágo.Zavolaj známemu/tú frázu všetci poznáme/.A teraz recept. Po očistení cibule,zemiakov,papriky,rajčín a príprave mäska,šup ku kotline.Dal som rozpáliť bravčovú masť.Sotil som tam na hrubšie nakrájanú cibuľu,nekresťansky veľké kusy papriky a rajčín/to bolo asi tá najlepšia voľba/.A smažil som za stáleho miešania.Tá masa asi po piatich minútach bola úplne hustá.Doslovne monolit.Hodil som bravčové plecko nakrájané na väčšie kusy/asi 4x4 cm/.Zdivočelo som miešal,aby to neprihorelo./nepridal so žiadne koreniny ani soľ/.Na môj pokyn Hans za asistencie jeho ctenej manželky dopratali vriacu vodu z kuchyne/cca 5 litrov/,vylial som vodu a zamiešal,vedomý si toho,že už to neprihorí.Potom som si poutieral pot a oddýchol.Môj známy na telefón povedal,si dobrý/neprihorelo/.
  2. A teraz už len v skratke.To je základ!Pridal som červ.papriku,korenie,soľ a hovädzie kosti..A už som len prikladal pod kotol.Vody málo,nevaríme,ale polosmažíme.Len zaliať masu.Asi po 2,5 hodine za stáleho miešania pridáme zemiaky nakrájané opäť na veľké kusy a dolejeme vodou na päť prstov od masy hore.Pridáme majoránku a feferóny-nešetriť.Guláš je vlastne hotový.
  3. Okoštujeme zemiak,či je mäkký/nesmie byť rozvarený/,ak áno kotlinu odstavíme.Pozor!Zemiak je vo vriacej tekutine,on sa varí vlastne ďalej.Takže radšej tvrdkavejší. No a to by bolo asi tak všetko.Skutočne tie veľké kusy zeleniny,mäsa a zemiakov sú na tomto guláši najlepšia voľba.Podávame s čerstvým chlebíkom.Na stôl samozrejme patria koreniny a sušená chili paprička. Odborníci sa po prečítaní týchto riadkov asi chytajú za hlavu.Ale všetkým super chutilo a z gulášu neostalo nič,len prázdna kotlina. Prajem Vám dobrú chuť. Pavelnemecko.