Obyčajný domáci chlieb (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Pečiem ho často, možno niekoho inšpirujem. Tá vôňa je neskutočná...

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misky,v strede urobíme jamku,rozdrobíme kvasnice,pridáme vodu a necháme vzísť kvások, pridáme rascu,ocot,soľ.Dávam aj ľanové a slnečnicové semienka,ale dnes som robila bez,lebo už nemám,musím kúpiť.
  2. Vymiesime hladké cesto.
  3. Necháme nakysnúť.
  4. Cesto preklopíme na pomúčenú dosku.
  5. Vytvarujeme peceň.
  6. Na pekáč,alebo plech položíme papier na pečenie a chlebík preložíme. Necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
  7. Potom potrieme slanou vodou a môžeme urobiť zárezy,aby nám pri pečení nepraskol.
  8. Vložíme do rúry predhriatej na 250 stupňov a pečieme 30 minút. Potom znovu potrieme vodou,znížime teplotu na 180 a pečieme ešte 30 minút.
  9. Upečený preložím krížom cez pekáč (to aby sa nesparil) a nechám vychladnúť.
  10. Upečený chlieb váži 1440 g.