Obyčajné ražniči

Autor receptu: pavelnemecko

Ahojte Varecháči.Jedného krásneho dňa som sa dostal do Norimbergu.Boli vianočné trhy.S mojím kamarátom z Nemecka sme sa boli pozrieť na tie trhy.Ozaj pekné.A to varené víno.Neni o čom hovoriť.Pri prechádzke trhov som videl,ako predávajú pečené mäso/ako naša živánka/.Môj nem.priateľ tam mal kamaráta v bufete.Tú živánku tam predávali všetci rovnakú.Strach a hrôza.Navrhol som kamošovi,zmeňme to trochu.A tak som vyrobil kvazi Živánku.Narezal som tú jeho živánku na kocky,napichal na špandle.Paráda.

8
porcií
25 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Takže poďme ďalej.Tú jeho živánku som nakrájal na kocky,napichal na oceľové špandle a ražniči bolo na svete.A grilované.Nemci sa išli zadrhnúť.Všetko predal a hneď.A teraz k receptu. Krkovičku umyjeme,osušíme a na kocky nakrájame-len tak od ruky.Nie veľké cibule nakrájame na koliečka a to isté spravíme aj so zemiakmi.Klobáska na koliečka a slaninka na kocky.Predpríprava je hotová.To je tá otravná práca.V obchode kúpime zastrúhané špandle.To je vercajch.
  2. Podmienkou je všetko na hrubo!!!/akože na veľké a hrubé kusy/.To sa spečie. Takže pekne po poriadku.Špandľa /nie do oka/,mäsko,cibuľa.zemiak,klobása,cibuľa,slaninka-presne v tomto poradí./Doporučujem!Keď sme hotoví,dáme do pekáča,trošku popolievame olejom podlejeme troškou vodou a osolíme a dáme kmín.
  3. Pekáč zakryjeme a asi 1 hodinu pečieme.Potom zhodíme vrchnák a zapečieme cca.25 min.podľa oka/nie do čierna/.Podávame s chlebíkom a kyslou kapustou/myslím ozaj kyslou,nijak neupravenou/.Pekné zážitky a dobrú chuť.