Obrátený slivkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Po dlhej dobe som si našla chvíľku na pridanie receptu, a to ho mám nafotený už riadne dlho! S mamou sme pozliepali niekoľko receptov a nápadov dohromady a výsledok posúvam ďalej - bol totiž dokonalý! Ako to teraz píšem, tak je mi viac než jasné čo sa pečie, keď nabudúce navštívim slovenskú hrudu...možno už aj tohoročné slivky budú dozreté, juj ;)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Úplne na začiatku sme si uvarili hustý vanilkový puding s 3 PL cukru, ktorý sme dali vychladnúť ;) A hneď nato sme si nachystali pekáč s papierom na pečenie - aby sa koláč lepšie obracal po upečení :). Papier sme vytreli trochou Hery, posypali strúhankou a nato naukladali odkvapkané slivky ktoré sme posypali zmesou cukor+škorica (možné nahradiť škoricovým cukrom samozrejme :) ).
  2. Následne sme si pripravili klasické piškótové cesto: v jednej mise sme vymiešali žĺtka s cukrom, následne sme vmiešali olej a vodu. Do žĺtkového základu sme postupne primiešali múku a asi 1/2 balíčka prdopeč.
  3. .. v druhej mise sme vyšľahali bielka so štipkou soli a opatrne primiešali ku zbytku cesta.
  4. 2/3 tejto zmesi sme naliali na slivky a roztreli...
  5. ...a do poslednej tretiny sme vmiešali od oka holandské kakao, vyliali na prvú časť cesta a špachtľou spravili akúsi takú abstraktnú mriežku ;) a šup s tým do trúby - 180 stupňov na cca 20-25 min (to už každý si sleduje podľa vlastnej trúby a špajdľového testu všakže? :) )
  6. Kým sa pieklo cesto, tak sme vymiešali tvaroh s práškovým cukrom a povoleným maslom. A do tejto zmesi sme následne zašľahali aj pripravený a vychladnutý puding.
  7. Keď bol koláč upečený nechali sme ho trošku vychladnúť, potom sme ho prevrátili do nového pekáča, stiahli sme papier na pečenie a nechali sme ho úplne vychladiť...
  8. A finišovali sme roztrením plnky...
  9. ...a posypaním Grankom /alebo nastrúhanou čokoládou / čímkoľvek podľa chuti :) a baštíme, plus skúsime sa zastaviť skôr ako dojeme celý plech :D strašná dobrota, málinko pracnejšia ale stojí to zato!