Obrátený jablčník s krémom

Autor receptu: pampuska92

Postup

  1. Plech s rozmermi 30x40 cm vystelieme alobalom. Rovnomerne rozložíme porajbané jablká zmiešané so škoricovým cukrom.
  2. Piškóta: Žĺtka oddelíme od bielkov. K žĺtkom pridáme kryštálový cukor a vlažnú vodu. Vyšľaháme dopenista. Prisypeme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zamiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, a zľahka zamiešame do cesta. Hotové cesto vylejeme na jablká , zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút pri 180 °C. Upečenú piškótu necháme vychladnúť. Potom vyklopíme do druhého pekáča.
  3. Krém: 250 ml mlieka dáme variť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas a kryštálový cukor. Podľa návodu uvaríme hustú kašu. Necháme úplne vychladnúť. Medzitým si rozmixujeme čistú zmäknutú heru. Po častiach k nej primiešavame vychladnutú kašu, kým nemáme hladký krém. hotový krém nanesieme na jablká v rovnomernej vrstve.
  4. Nakoniec rozpustíme čokoládu s cerou v parnom kúpeli a rovnomerne polejeme celý koláč. Necháme stuhnúť.