Ananásový koláč
Obrátený ananásový koláč s karamelom
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup- Karamel: V stredne veľkej panvici na miernom ohni zohrievame hnedý cukor a maslo, kým sa cukor nerozpustí a nezačne bublinkovať. Po rozpustení cukru už nemiešame, len necháme zhnednúť. Karamel nalejeme do maslom vymastenej tortovej formy (priemer 24 cm). Na karamel naukladáme plátky ananásu a čerešne.
- Cesto: V mise zmiešame múky, mleté mandle, prášok do pečiva a soľ. V samostatnej miske vyšľaháme elektrickým
mixérom zmäknuté maslo s cukrom do svetlej peny. Po jednom pridávame vajcia, pričom stále šľaháme. Vmiešame vanilku. Potom pridáme zmes suchých prísad striedavo s kyslou smotanou
a dobre vyšľaháme.
- Cesto nanesieme na ananás, uhladíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch približne hodinu.
Či je koláč hotový, zistíme testom
špajdľou.
- Upečený koláč vyklopíme a necháme 5 minút chladnúť na mriežke.
Podávame teplý alebo vlažný.
|