Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Zdroj TV Paprika...keď som uvidela tento zákusok, hneď som vedela, že ho upečiem..keďže táto kráľovná žila pred mnohými rokmi, trošku som ho upravila na dnešné časy..nemám rada nízke zákusky a preto som ho trošku podvýšila piškótami...je výborný a netvrdím, že niečo podobné som už nepiekla, ale môžem ho doporučiť..

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som rozbila 5 vajec, pridala som práškový cukor a vymiešala do peny..
  2. múku som zmiešala s práškom do pečiva, preosiala a pridala po častiach do cesta..na plech som dala pečiaci papier, cesto som vyliala a v predhriatej trúbe na 180 st. piekla 10 min..
  3. pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som bielky so soľou a postupne som prisýpala práškový cukor...vymiešala som tvrdý sneh..
  4. preosiala múku a prášok do pečiva, pridala som mleté orechy a všetko som premiešala...pridala som do cesta v malých dávkach..upečený biely korpus som vytiahla z trúby, orechový som vyliala na plech a upiekla tiež na 180 st. 10 min..
  5. oba upečené korpusy som nechala vychladiť..
  6. a pripravila som si krém:žltky som s cukrom vymiešala,pridala som hladkú múku a všetko som vymiešala do hladka..vyliala do rajnice a uvarila hustú kašu..nechala som ju vychladiť..maslo s cukorm som vymiešala..
  7. pridala som vychladnutý krém...a dobre prešľahala..
  8. krém som rozdelila na dve polovice...do jednej som pridala kakao a do druhej drvené orechy..
  9. biely korpus som položila na podnos a potrela som ho kakaovým krémom..
  10. aby bol zákusok trošku vyšší, vylepšila som ho tak, že som v horúcej káve s koňakom namáčala piškóty a ukladala som ich na kakaový krém reznou hranou nahor..potrela som piškóty orechovým krémom ...
  11. uložila som ďalšie piškóty reznou hranou na dol a potrela zbytkom krému..
  12. na orechový krém som položila orechový korpus...koláč som na noc zaťažila knihou...ráno som urobila čokoládovú polevu, poliala som vrch a posypala orechami...podľa receptu by mal na vrch ísť orechovovo-karamelový posyp..keďže som piekla zákusok na oslavu, volila som tento spôsob posypu, orechami a čokoládovými struhlinkami..
  13. pokrájala na rezy...prajem vám dobrú chuť..