Obložený cesnakový sendvič
Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr pripravíme kvások na sendvič
tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody,
cukor s troškou múky a necháme nakysnúť.
Medzitým olúpeme a pretlačíme cesnak,
ktorý pridáme do múky. Keď je kvások
nakysnutý, všetky suroviny dobre
vymiesime a necháme kysnúť, až kým cesto
nezdvojnásobí svoj objem.
- Cibuľu nakrájame na plátky
a orestujeme ju s cukrom a koriandrom
dohneda, mierne osolíme.
- Vykysnuté cesto
premiesime a rukami ho roztiahneme na
mastný plech tak, aby malo hrúbku asi 3 cm.
Necháme podkysnúť a pečieme pri 220 °C
6–7 minút.
- Medzitým umyjeme šalátové listy a fenikel, všetko
nakrájame na tenké rezance, dochutíme
citrónom, nasekanou petržlenovou vňaťou
a štipkou soli.
- Po vychladnutí pečivo
vodorovne rozkrojíme a opečieme na suchej
panvici dochrumkava. Nanesieme vrstvu
cibule, potom feniklovú zmes a priklopíme.
|