Obložené ruské vajcia
Autor receptu: bambuch
Obložené ruské vajcia som sa naučila ešte za éry mojej učňovskej praxi v Snack bare OD-Prior-studená kuchyňa.Tieto ruské vajcia rada pripravujem pri rôznych domácich oslavách,či sú to narodeniny,meniny,kedˇčakáme návševu,aby si mohli dať niečo pod zub.Príprava je úplne jednoduchá a rýchla.Vyskúšajte!
10 porcií |
30 min. minút príprava |
Postup
- Na ovalnu misu poukladáme umytý,odkvapkaný hlávkový šalát.Do stredu po veľkých lyžiciach si vypočítame 10 kôpok.Na kôpky šalátu naukladáme polovičky uvarených vajec natvrdo.Kol dokola naukladáme zatočenú šunku do tvaru ruže a striedame šunku+salámu.Doplníme udeným,na plátky nakrájaným syrom.
- Ako dekoráciu poukladáme paradajky,natenko nakrájanú papriku,nešúpanú a dôkladne umytú uhorku.
- Nakoniec vajcia oblejeme po lyžičkách tatarskou omáčkou.Vrch vajec dozdobíme olivami a petržlenovou vňaťou.DOBRÚ CHUŤ!