Obložené ruské vajcia

Autor receptu: bambuch

Obložené ruské vajcia som sa naučila ešte za éry mojej učňovskej praxi v Snack bare OD-Prior-studená kuchyňa.Tieto ruské vajcia rada pripravujem pri rôznych domácich oslavách,či sú to narodeniny,meniny,kedˇčakáme návševu,aby si mohli dať niečo pod zub.Príprava je úplne jednoduchá a rýchla.Vyskúšajte!

10
porcií
30 min. minút
príprava

Postup

  1. Na ovalnu misu poukladáme umytý,odkvapkaný hlávkový šalát.Do stredu po veľkých lyžiciach si vypočítame 10 kôpok.Na kôpky šalátu naukladáme polovičky uvarených vajec natvrdo.Kol dokola naukladáme zatočenú šunku do tvaru ruže a striedame šunku+salámu.Doplníme udeným,na plátky nakrájaným syrom.
  2. Ako dekoráciu poukladáme paradajky,natenko nakrájanú papriku,nešúpanú a dôkladne umytú uhorku.
  3. Nakoniec vajcia oblejeme po lyžičkách tatarskou omáčkou.Vrch vajec dozdobíme olivami a petržlenovou vňaťou.DOBRÚ CHUŤ!