Krémový zákusok

Oblíž prst

Autor receptu: mysiacik

Tak tento zákusok sa u nás robí najčastejšie, nie je oslavy, kde by chýbal... u nás je najžiadanejší, je síce troška sladký, ale stojí za zhrešenie!

20
porcií
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto si vypracujeme tak, že si oddelíme bielky a žĺtky, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme. Postupne pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom, krátko vyšľaháme, pridáme vlažnú vodu. Nakoniec pridáme sneh a jemne zamiešame. Hotové cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme na 180 stupňov asi 15 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť.
  2. Krém: 2 polievkové lyžice múky, mlieko a žĺtky si dáme do hrnčeka poriadne premiešame a uvaríme kašu na miernom ohni.. aby to bolo dobre husté, netreba sa toho báť.. necháme vychladnúť, medzitým si vymiešame 250 g kravského masla a 200 g práškového cukru a keď uvarená kaša úplne vychladne, zmiešame ju s maslom a cukrom a vyšľaháme krém, ktorý natrieme na cesto, necháme vychladnúť.
  3. Biely sneh: Z 5 bielkov vyšľaháme nad parou sneh, kam pridáme 220 g kryštálového cukru, šľaháme do zhustnutia asi 10 minút... tento krém natrieme na zákusok. Nakoniec posypeme čokoládou :) a necháme ešte riadne vychladnúť.