Oblíž prst - celiatický (fotorecept)

Autor receptu: janka81

Je to môj obľúbený koláčik a keďže som celiatička, tak som ho pripravila s bezlepkovými surovinami.

36
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. pripravíme ingrediencie na pečenie
  2. začneme robiť cesto tak,že si vyšľaháme bielky s cukrom
  3. do vyšľahaného snehu pridáme žĺtka,múky zmiešané s práškom do pečiva a kakaom a vymixujeme hladké cesto
  4. cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170stupňov na multifunkčný program na 25 minút
  5. zakiaľ sa nám pečie cesto pripravíme si plnku z mlieka ,žĺtkov,zlatého klasu,cukru a vanilkového cukru,uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť
  6. do rozmixovaného masla a palmarínu pridávame pomaly po trochách vychladnutý puding a vyšlaháme do peny
  7. hotový krém rovnomerne natrieme na vychladnuté cesto
  8. bielky dáme do hrnca nad paru a prisypeme kryštálový cukor a vanilkový
  9. vyšľaháme na hustý sneh
  10. sneh nanesieme na plnku
  11. rozotrieme a povrch ozdobíme vlnkami
  12. ozdobíme nastrúhanou čokoládou
  13. nakrájame na porcie a môžeme ochutnávať !