Obed zo záhradky (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Leto je tu,vonku je horúco a tak som varila len taký ľahký zeleninový obed.Mám veľmi rada toto obdobie,ked len vybehnem do záhrady,natrhám a varím.Všetko čerstvé a bez chémie. Robila som bôb a zeleninovú polievku s krupicovými haluškami.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetku pripravenú zeleninu som očistila,nakrájala,vylúskala,dala do hrnca spolu s vňaťou ligurčeka,zeleru,posolila,zaliala vodou a podusila do mäkka.
  2. Ked bola zelenina mäkká,doliala som vodu podľa potreby,dosolila,dochutila a pripravila som si halušky.
  3. Na halušky som dala do misky 1 pl masti.
  4. Pridala som vajce a rozmiešala.
  5. Potom som pridala 3 pl krupice a vymiešala cestíčko.Nesmie byť husté,lebo halušky by boli tvrdé.
  6. Nakoniec pridám petržlenovú vňať,posekanú pažítku a trošku soli,tak medzi prsty,ešte raz premiešam a malou lyžičkou hádžem do variacej polievky halušky,povarím ešte kým halušky nezmäknú,asi 5-8 minút,dochutím ešte čestvou petržlenovou vňaťou a pažitkou.
  7. Druhý chod.: dusené nové zemiaky s bôbom.Poznáte túto strukovinu?V mojom okolí to už nepestuje nik iba ja a veľa ľudí ani nevie čo to je.My sme to doma vždy mávali,ja som na tom vyrástla a vždy ked ho sadím,teším sa až ho budeme jesť.Najlepší je len uvarený v posolenej vode,je to taka závislosť ked začnem,nemôžem prestať,ako oriešky. No a dnes som ho podusila so zemiakmi.Takže na troche masti zapením cibuľu,pridám na kolieska pokrájané nové zemiaky,vylúpaný bôb,posolím pokorením ml. čier. korením,pridám posekanú petržlenovú vňať,posekanú pažítku a udusím do mäkka.To je cele.Za polhodinu máte kompletný obed zo záhrady,z ktorého zaručene nebudete unavení hodinu odfukovať.:-)))