Nutričné, zdravé duo-cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: luckafabi

Nutričné preto, pretože som sa snažila tam zahrnúť všetko, čo by nám malo nutrične prispieť do stravy aby sme sa cítili dobre a dostávali všetky potrebné živiny a duo preto, lebo som použila špagety a aj cestoviny z cukety, tkz. zoodle. Recept je určený pre tých, ktorý majú radi pikantnejšie jedlá. Varila som si to dnes na obed, takže recept je pre 1 osobu. Dúfam,že bude chutiť.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špagety dáme variť do osolenej vody podľa obalu, na štýl al dente a zatiaľ ideme pripravovať ďalšie veci.
  2. Očistíme si cukinu a spracujeme ju na tenké slížiky, ako špagety. Ja mám na to stroj, po anglicky sa to povie spiraliser, dá sa dostať na ebay, ale videla som aj iné spôsoby ako sa to dá pripraviť.
  3. Asi tak v pólke času varenia špagiet dáme do osolenej vody variť aj cuketové cestoviny, nepotrvá to dlho, tak 4 minúty max.
  4. Zatiaľ si nakrájame cesnak na jemno a ak používate čerstvé bylinky, tak aj tie. Ja som použila čerstvý tymián. Ďalej si odkôstkujeme a nakrájame datle na čo najmenšie kúsky ako sa dá, toto spraví v cestovinách takú jemnú sladkastú chuť. Nakoniec si nakrájame na malé kúsky aj cherry paradajky, najrpv na pólky a potom na štvrťky.
  5. Scedíme aj špaldové aj cuketové cestoviny.
  6. Na panvici si rozohrejeme olej, ja používam kokosový, lebo nám vie poskytnúť veľa zdravých tukov a nedegeneruje sa pri vysokých teplotách.
  7. Do panvice pridáme postupne: cesnak, bylinky a jemne osolíme a okoreníme. Pridáme paradajky, datle a píniové oriešky.
  8. Pridáme mlieko (ja som pridala sójové) a o minútu na to pridáme trochu bryndze pre slankastú chuť. Nakoniec pridáme nakrájaného údeného lososa a premiešame. Povaríme ešte minútku a prenesieme na tanier.
  9. Na vrch pridáme čerstvú pážítku a ľahký a zdravý obed/večeru máme hotovú.