Nutellové pokušenie

Autor receptu: senoritka

Koláč vhodný pre čokoholikov a milovníkov sladkého pokušenia - nutelly. Má jedinú chybu - nevydrží viac ako 24 hodín :-))

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si urobíme puding, pretože bude dlhšie chladnúť. Tretinu mlieka si nalejeme do misky, zvyšok vylejeme do hrnca a privedieme do varu. Do 1/3 mlieka pridáme polovicu zlatého klasu, múku, žĺtky a premiešame vidličkou. Keď mlieko v hrnci vrie vlejeme do nho vymiešané suroviny v miske a miešame aby nevznikli hrudky. Keď je puding hotový, necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Teraz si pripravíme piškótové cesto. Pripravíme si stredne veľký plech, dáme na nho papier na pečenie a potrieme olejom. Roztopíme si čokoládu. Oddelíme žĺtky od bielkov. Možme použiť aj zvyšné bielka z pudingu aby neostali na ocot. K bielkam pridáme štipku soli a vymiešame na tuhý sneh. K žltkam pridáme zvyšné suroviny aj roztopenú čokoládu a vymiešame s mixérom. Na koniec pridáme sneh z bielkov a jemne premiešame s metličkou. Vylejeme na plech a pečieme pri 180 Stupňoch asi 20 minút.
  3. Keď nám puding vychladol, v miske si vymiešane maslo s práškovým cukrom a pomaly pridávame puding. Do vymiešaného pudingu pridáme nutellu. Kľudne ju tam zamiešajte celú a nešetrite :-) No ak to nechcete mať veľmi sladké dajte menej, každý podľa vlastnej chuti.No a krém by sme mali hotový.
  4. Na cesto dáme polovicu krému. Na krém poukladáme bebe keksy. A na bebe keksy dáme zvyšok krému. Ak chcete Možte dať aj dve vrsty bebe keksov. Uložíme do chladničky a necháme aspoň hodinu stuhnúť.
  5. Po stuhnutí si roztopíme čokoládu so smotanou na šľahanie. Nemalo by to byť ani veľmi husté ani riedke. Na krém poukládame jahody z plechovky, prípadne iné ovocie, može byť aj čerstvé napríklad banány. No a na koniec to všetko polejeme úžasnou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť :-))