Bravčovo-hovädzí perkelt

Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.

8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som umyla, osušila...
  2. ...pokrájala na kocky spolu s cibuľou a cesnakom.
  3. Na rajnicu som dala rozohriať masť a pridala som cibuľu a cesnak.
  4. Pridala som mäso a dusila, kým sa tekutina celkom neodparila.
  5. Pridala som ríbezľový lekvár a spolu podusila.
  6. Keď sa lekvár vstrebal, pridala som lečo a paradajkovú šťavu a opäť som ich spolu podusila.
  7. Zase som nechala lečo so šťavou spolu podusiť až potom som pridala mletú červenú papriku.
  8. Papriku som premiešala spolu s mäsom a podliala som červeným vínom. Takto sa mäso dusilo na slabšom plameni 50 minút. Počas dusenia som vždy podliala malým množstvom vývaru, mäso som osolila, okorenila.
  9. Keď bolo mäso mäkké, pridala som záhradnú majoránku.
  10. Kým sa mäso dusilo, pripravila som ako prílohu nokerle.
  11. Prajem vám dobrú chuť.