Nové zemiaky s Ajvarom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Ak pripravíte nové zemiaky s obzvlášť chutným Ajvarom a korením na pečené zemiaky, tak dostanete skvelé jedlo, ktoré budete chcieť jesť každý deň.

50 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky poriadne umyjeme, dáme ich do studenej neosolenej vody a položíme na oheň. Varíme asi 15 minút a potom ich zcedíme.
  2. Posypeme ich korením na pečené zemiaky, zalejeme ich roztopenou bravčovou masťou a dobre premiešame.
  3. Pripravené zemiaky dáme na rozohriatu grilovaciu panvicu alebo gril a pečieme ich, dokým nebudú pekné zlatisté a mäkké v strede.
  4. Hotové zemiaky vyberieme do misky, pridáme Ajvar, posypeme petržlenovou vňáťou a poriadne premiešame.
  5. Podávame samostatne alebo na grilovačke s grilovaným mäsom podľa vašej chuti.