Nové zemiaky s Ajvarom
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Ak pripravíte nové zemiaky s obzvlášť chutným Ajvarom a korením na pečené zemiaky, tak
dostanete skvelé jedlo, ktoré budete chcieť jesť každý deň.
Postup
- Zemiaky poriadne umyjeme, dáme ich do studenej neosolenej vody a položíme na oheň. Varíme asi 15 minút a potom ich zcedíme.
- Posypeme ich korením na pečené zemiaky, zalejeme ich roztopenou bravčovou masťou a dobre premiešame.
- Pripravené zemiaky dáme na rozohriatu grilovaciu panvicu alebo gril a pečieme ich, dokým nebudú pekné zlatisté a mäkké v strede.
- Hotové zemiaky vyberieme do misky, pridáme Ajvar, posypeme petržlenovou vňáťou a poriadne premiešame.
- Podávame samostatne alebo na grilovačke s grilovaným mäsom podľa vašej chuti.