Nórsky rez
Autor receptu: petka33
Recept je od kámošky a je dosť sladký, ale chutný.
Postup
- Margarín s cukrom vymiešame a pridáme žĺtky, opäť vymiešame.
- Mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva pridáme taktiež a vyšľaháme cesto.
Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Štetcom natrieme top na cesto. Pečieme pri 170 stupňoch doružova.
- krém: V 2dcl mlieka vymiešame puding( ja som dala jahodový), žĺtka a múku. Ostatné mlieko dáme zvariť s cukrom. Uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vyšľaháme s rumom. ( ja som nemala).
- Po vychladnutí cesto rozrežeme napoly a naplníme krémom. ! Bielkova krusta je vždy navrchu!!!!!! Tu je ešte vcelku, nerozpolené. Úvodné foto vylepším, rýchlo sa míňalo z tácky, nestíhala som :))))