Nórsky rez

Autor receptu: petka33

Recept je od kámošky a je dosť sladký, ale chutný.

Postup

  1. Margarín s cukrom vymiešame a pridáme žĺtky, opäť vymiešame.
  2. Mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva pridáme taktiež a vyšľaháme cesto. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Štetcom natrieme top na cesto. Pečieme pri 170 stupňoch doružova.
  4. krém: V 2dcl mlieka vymiešame puding( ja som dala jahodový), žĺtka a múku. Ostatné mlieko dáme zvariť s cukrom. Uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vyšľaháme s rumom. ( ja som nemala).
  5. Po vychladnutí cesto rozrežeme napoly a naplníme krémom. ! Bielkova krusta je vždy navrchu!!!!!! Tu je ešte vcelku, nerozpolené. Úvodné foto vylepším, rýchlo sa míňalo z tácky, nestíhala som :))))