Syrové drobné pečivo

Nivové pagáče

Autor receptu: janka96

Rýchle nivové pagáčiky, ktoré pripravíte len zo štyroch základných surovín.* Žiadne kysnutie, minimum námahy a výsledkom je dokonalá slaná pochúťka k vínu či pre návštevu.

20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava cesta: Do misky dajte múku, zmäknuté maslo, najemno nastrúhanú nivu a vajce.
  2. Spracovanie: Vypracujte hladké cesto. Rozvaľkajte ho na hrubší plát (približne 1,5 – 2 cm).
  3. Vykrajovanie: Pomocou formičky alebo pohára vykrajujte pagáčiky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečenie: Pagáče potrite rozšľahaným vajcom a posypte nastrúhaným syrom. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút (kým nechytia zlatistú farbu).
  5. Verzia bez vajec: Ak nechcete použiť vajce, do cesta pridajte o 50 g masla navyše (celkovo teda 250 g masla). Postup zostáva rovnaký.