Syrové drobné pečivo
Nivové pagáče
Autor receptu: janka96
Rýchle nivové pagáčiky, ktoré pripravíte
len zo štyroch základných surovín.* Žiadne
kysnutie, minimum námahy a výsledkom
je dokonalá slaná pochúťka k vínu či pre
návštevu.
|
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Príprava cesta: Do misky dajte múku, zmäknuté maslo, najemno nastrúhanú nivu a vajce.
- Spracovanie: Vypracujte hladké cesto. Rozvaľkajte ho na hrubší plát (približne 1,5 – 2 cm).
- Vykrajovanie: Pomocou formičky alebo pohára vykrajujte pagáčiky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečenie: Pagáče potrite rozšľahaným vajcom a posypte nastrúhaným syrom. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút (kým nechytia zlatistú farbu).
- Verzia bez vajec: Ak nechcete použiť vajce, do cesta pridajte o 50 g masla navyše (celkovo teda 250 g masla). Postup zostáva rovnaký.