Smažená ryža
Nigérijská smažená ryža
Autor receptu: ryzasos
Jednoduché prepojenie klasických chutí, skvelé jedlo uprostred týždňa plné farieb a chutí. Skvelá príloha aj k letným
grilovačkám!
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale spolu so zeleninovým bujónom.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte na jemno nasekanú cibuľu a mrkvu. Pridajte očistené krevety, karí korenie, šampiňóny, zelenú papriku, paradajky, hrášok, kukuricu a poduste 3 - 4 minúty.
- Uvarenú ryžu preložte do panvice a premiešajte.
- Pridajte tymian a varte 4 - 5 minút.
- Dosoľte podľa chuti a podávajte ozdobené tymianom.