Nevšedná veľkonočná tlačenka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

1 tlačenka
porcia
30 minút
príprava

Postup

  1. Surimi tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.
  2. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.
  3. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi. Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom. Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.
  4. Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.