Netradičný tuniakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Tento recept je niečo ako čo chladnička dala:)) No nakoniec to vyšlo veľmi chutne:)
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 110 °C |
Postup
- Základné suroviny, ktoré budeme potrebovať na prípravu šalátu.
- Paradajky nakrájame na kolieska, v mažiari roztlačíme čerstvú bazalku,zmiešame s troškou olivového oleja a potrieme nimi paradajky.
- Dáme sušiť do trúby na 120min. pri 110°C.
- Cibuľku očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- Osolíme, okoreníme.
- Baby špenát spolu s rukolou riadne premyjeme a necháme odtiecť.
- Zmiešame s cibuľkou a necháme chvíľu postáť. Kým cibuľka pustí trošku šťavu.
- Hotové paradajky nakrájame a pridáme k špenátu.
- Špenát, rukolu tuniaka, píniove oriešky, sušené i čerstvé paradajky dobre spolu premiešame. Pridáme korenie a soľ podľa potreby, olivový olej, nakoniec balsamico a môžeme podávať.
Dobrú chuť:)