Netradičný tuniakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Tento recept je niečo ako čo chladnička dala:)) No nakoniec to vyšlo veľmi chutne:)

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 110 °C

Postup

  1. Základné suroviny, ktoré budeme potrebovať na prípravu šalátu.
  2. Paradajky nakrájame na kolieska, v mažiari roztlačíme čerstvú bazalku,zmiešame s troškou olivového oleja a potrieme nimi paradajky.
  3. Dáme sušiť do trúby na 120min. pri 110°C.
  4. Cibuľku očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  5. Osolíme, okoreníme.
  6. Baby špenát spolu s rukolou riadne premyjeme a necháme odtiecť.
  7. Zmiešame s cibuľkou a necháme chvíľu postáť. Kým cibuľka pustí trošku šťavu.
  8. Hotové paradajky nakrájame a pridáme k špenátu.
  9. Špenát, rukolu tuniaka, píniove oriešky, sušené i čerstvé paradajky dobre spolu premiešame. Pridáme korenie a soľ podľa potreby, olivový olej, nakoniec balsamico a môžeme podávať. Dobrú chuť:)