Netradičné moravské koláče (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Preto netradičné lebo ako plnku som použila gaštanové pyré. A mala som šikovného pomocníka :))) veď posúďte sami :)))

19
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 195 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, kryštáľový cukor, soľ, kypriaci prášok do pečiva, vajíčko dáme do misy.
  2. Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások.
  3. Kvások prilejeme do misy s múkou, pridáme olej...
  4. ...vypracujeme cesto, poprášime múkou a zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  5. Cesto nám krásne vykyslo.
  6. Cesto dáme na pomúčenú podložku a môj šikovný pomocník mi pomáha rozváľkať...
  7. ...vykrajujeme hrnčekom kolieska...
  8. Zvyšné cesto zamiesime a vykrajujeme kolieska. Šikovný pomocník všetko urobí za mňa :)))
  9. Kolieska dáme na vymastený plech. Menším decovím pohárom urobíme jamky do stredu koláčov. Malý nevedel nečinne sedieť, tak mi pomohol aj pri robeni jamiek :)))
  10. Potrieme vajíčkom.
  11. Plnka: gaštanové pyré, práškový cukor, mlieko alebo rum zmiešame...
  12. ...naplníme do jamiek, môžeme do stredu dať džem, necháme ešte kysnúť 25 minút. Pečieme na 195 stupňov asi 20 minút.
  13. Upečené koláče posypeme práškovým cukrom.
  14. Hotové koláče :)))
  15. Šikovný pomocník sa už nemohol dočkať a pustil sa do koláčikov :)))