Netradičné moravské koláče (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Preto netradičné lebo ako plnku som použila gaštanové pyré. A mala som šikovného
pomocníka :))) veď posúďte sami :)))
19 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 195 °C |
Postup
- Múku, kryštáľový cukor, soľ, kypriaci prášok do pečiva, vajíčko dáme do misy.
- Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások.
- Kvások prilejeme do misy s múkou, pridáme olej...
- ...vypracujeme cesto, poprášime múkou a zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
- Cesto nám krásne vykyslo.
- Cesto dáme na pomúčenú podložku a môj šikovný pomocník mi pomáha rozváľkať...
- ...vykrajujeme hrnčekom kolieska...
- Zvyšné cesto zamiesime a vykrajujeme kolieska. Šikovný pomocník všetko urobí za mňa :)))
- Kolieska dáme na vymastený plech. Menším decovím pohárom urobíme jamky do stredu koláčov. Malý nevedel nečinne sedieť, tak mi pomohol aj pri robeni jamiek :)))
- Potrieme vajíčkom.
- Plnka: gaštanové pyré, práškový cukor, mlieko alebo rum zmiešame...
- ...naplníme do jamiek, môžeme do stredu dať džem, necháme ešte kysnúť 25 minút. Pečieme na 195 stupňov asi 20 minút.
- Upečené koláče posypeme práškovým cukrom.
- Hotové koláče :)))
- Šikovný pomocník sa už nemohol dočkať a pustil sa do koláčikov :)))