Neťahaná štrúdľa miesená s pivom

Autor receptu: valeri

veľmi jednoduchý a chutný recept na štrúdľu

40-50 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. z uvedených surovín vypracovať cesto a nechať ho v mikroténovom sáčku v chladničke 24 hodín. Potom ho rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme na pláty, ktoré ľubovoľne naplníme, napr. slivkovým lekvárom, makom, cukrom a zaváranými marhuľami
  2. alebo mletými orechami, cukrom a zaváranými čerešňami. Ako píšem na začiatku z tohto množstva mi vyjdú 4 ks, tretia, bola jablková s horzienkami a štvrtá tvarohová, ale nefotila som všetko, lebo som čakala návštevu a dosť som sa ponáhľala.
  3. ešte ukážem môj postup rolovania štrúdle, začiatok vidno už na obrázku č. 1. Plnku na cesto dám tak, aby bočné okraje boli voľné - asi 2,5 cm a naspodu bez plnky asi 4 cm. Potom bočné okraje prehnem cez plnku potriem ich vajcom a tiež spodný okraj, aby sa zlepili a plnka nevychádzala von a od vrchu závin rolujem smerom k spodnému okraju. Takto závin vyzerá úhľadne a v koncoch je tiež plnka.
  4. Teraz ich už len vcelku preniesť na plech vypláchnutý studenou vodou, potrieť ich rozšľahaným vajcom a šup s nimi do trúby. Piecť vo vopred vyhriatej trúbe pri teplote 220 st. až do zlata.