Tvarohový zákusok

Neskutočne jemný makovo-tvarohový zákusok s višňami

Autor receptu: razomzastolom

Extrémne mäkký makový základ, višne a jemná tvarohová plnka. Jednoduchá príprava.

10
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Plát: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať suché suroviny, smotanu a studené roztopené maslo, vymiešať dohladka. Cesto vyliať do pekáča 9×28 cm, rozložiť višne a piecť 20-25 minút pri 180 °C. Vybrať plát z pekáča a nechať vychladnúť.
  2. Tvarohová plnka: K mletému tvarohu pridať všetky ingrediencie okrem citrónovej šťavy, vymiešať do hladka (možno pomocou mixéra). Tvarohovú hmotu dať na mierny oheň a priviesť do varu, pridať citrónovú šťavu a variť cca 2-3 minúty.
  3. Do pekáča pokrytého potravinovou fóliou dať plát vrchom nadol. Naliať horúcu tvarohovú plnku a nechať vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobiť podľa želania a dať na 3-4 hodiny do chladničky.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/51tIvsUcink