Tvarohový zákusok
Neskutočne jemný makovo-tvarohový zákusok s višňami
Autor receptu: razomzastolom
Extrémne mäkký makový základ, višne a jemná tvarohová plnka. Jednoduchá príprava.
10 porcií |
60 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Plát:
Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať suché suroviny, smotanu a studené roztopené maslo, vymiešať dohladka.
Cesto vyliať do pekáča 9×28 cm, rozložiť višne a piecť 20-25 minút pri 180 °C. Vybrať plát z pekáča a nechať vychladnúť.
- Tvarohová plnka:
K mletému tvarohu pridať všetky ingrediencie okrem citrónovej šťavy, vymiešať do hladka (možno pomocou mixéra).
Tvarohovú hmotu dať na mierny oheň a priviesť do varu, pridať citrónovú šťavu a variť cca 2-3 minúty.
- Do pekáča pokrytého potravinovou fóliou dať plát vrchom nadol.
Naliať horúcu tvarohovú plnku a nechať vychladnúť na izbovú teplotu.
Ozdobiť podľa želania a dať na 3-4 hodiny do chladničky.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/51tIvsUcink