Nepečený zákusok

Nepečený perníkový želé dezert s hruškami

Autor receptu: helena10

Použiť sa dajú zostávajúce perníky po sviatkoch... Je nepresladený, osviežujúci a chutí perfektne.* U nás bol na Silvestra.

Suroviny

Postup

  1. Šťavu z kompótu, z citrónu a s vodou uvarím. Do horúcej nasypem galaretku a poriadne miešam až do rozpustenia galaretky. Nechám vychladiť. Vnútro okrúhlej formy s priemerom 22 cm vysteliem fóliou, aby nevytekali suroviny. Na dno formy vylejem 2/3 množstva pripravenej vlažnej malinovej galaretky a nechám v chlade poriadne stuhnúť.
  2. Na stuhnutú galaretku husto naukladám perníky a pokvapkám ich šťavou z domáceho hruškového kompótu.
  3. Následne perníky zakryjem mierne teplou plnkou, ktorú pripravím z uvareného pudingu, do horúceho poriadne zamiešam cukry, maslo a tvaroh. Plnku rovnomerne rozotriem. Odložím stuhnúť do chladu.
  4. Navrch vychladeného krému rozložím nakrájané scedené hrušky z kompótu a po častiach zalievam zostávajúcou 1/3 vlažnej (nie stuhnutej) malinovej galaretky. Ak by vám želé dovtedy stuhlo, s nádobou ho vložte do horúcej vody a premiešajte na požadovanú hustotu. Potom dezert nechávam v chladničke na celú noc.
  5. Želé - galaretku, puding a kompót si môžete skombinovať podľa vlastnej chuti...