Nepečený múčnik
Autor receptu: martabj
Je to pochuťka z reklamy na piškoty OPAVIA,je nenaročný múčnik,veľmi chutný a je teraz obdobie zahradných plodov čo sa k tomu hodi.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Vymiešame šľahačku a vmiešame do nej kyslú smotanu a vanilkový cukor.Do tortovej formy rozložíme celofán alebo alobal a naň naukladáme vrstvu piškot,ovocia a šľahačkového krému.Vrstvy striedame,ukončíme piškotami, ktoré pokvapkáme šťavou z kompotu.Zaťažíme a dáme do chladničky najmenej na dve hodiny,najlepšie však na celú noc.
- Tip: Hotový múčnik môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím,či posypaťstrúhanou čokoládou,mletými orechami podľa chuti.Nasekané orechy môžeme pridať aj do samotného smotanového krému.