Nepečený koláč Marína (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Prečo Marína? Základ tvoria práve Marína keksy, ktoré som objavila pri "inventúre" v špajzi. Je horúco, vypekať sa
mi nechce, tak toto je taká vďačná rýchlovka :)
Postup
- Najprv si pripravíme plnku. Z 300 ml mlieka, cukru, vanilínového cukru a pudingu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Orechy nasucho opražíme na panvici, zvýrazní sa chuť (5 PL ide do plnky, jednu PL necháme na posypanie) a necháme vychladnúť. Mascarpone vyberieme skôr z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Keď je všetko vychladnuté, všetko zmiešame (dosladiť podľa chuti, mne to takto stačí).
- Plnku rozdelíme tak, že do jednej misky dáme trošku menej (na potretie vrchu) a zvyšok plnky rozdelíme rovnomerne do dvoch misiek.
- Na tácku rovnomerne rozložíme 12 keksov (4x3).
- Natrieme na ne časť krému. Opäť uložíme keksy, natrieme na ne plnku.
- Pokračujeme poslednou vrstvou keksov, natrieme plnkou a posypeme orechami.
- Koláčik dáme na pár hodín do chladničky a môžeme papať :-)