Nepečený koláč Marína (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Prečo Marína? Základ tvoria práve Marína keksy, ktoré som objavila pri "inventúre" v špajzi. Je horúco, vypekať sa mi nechce, tak toto je taká vďačná rýchlovka :)

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku. Z 300 ml mlieka, cukru, vanilínového cukru a pudingu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Orechy nasucho opražíme na panvici, zvýrazní sa chuť (5 PL ide do plnky, jednu PL necháme na posypanie) a necháme vychladnúť. Mascarpone vyberieme skôr z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Keď je všetko vychladnuté, všetko zmiešame (dosladiť podľa chuti, mne to takto stačí).
  2. Plnku rozdelíme tak, že do jednej misky dáme trošku menej (na potretie vrchu) a zvyšok plnky rozdelíme rovnomerne do dvoch misiek.
  3. Na tácku rovnomerne rozložíme 12 keksov (4x3).
  4. Natrieme na ne časť krému. Opäť uložíme keksy, natrieme na ne plnku.
  5. Pokračujeme poslednou vrstvou keksov, natrieme plnkou a posypeme orechami.
  6. Koláčik dáme na pár hodín do chladničky a môžeme papať :-)