Karamelový cheesecake

Nepečený cheesecake z Lotus sušienok (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

8
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme.
  2. Prilejeme rozpustené maslo a spracujeme.
  3. Takto vzniknutú masu vtlačíme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme na pár hodín do chladničky.
  4. Smotanu vyšľaháme, odložíme si 3-4 PL na zdobenie. Postupne pridáme mascarpone a krémový syr.
  5. Lotus nátierku vložíme na pár sekúnd do mikrovlnky a po častiach pridávame do krému. Kto má rád sladšie, môže pridať 2-3 PL práškového cukru, ja som nepridávala.
  6. Krém navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme. Vložíme na 30 minút do mrazničky.
  7. Na polevu si znova rozpustíme v mikrovlnke Lotus nátierku a nalejeme na vychladnutý cheesecake. Necháme v chladničke do druhého dňa.
  8. Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými a celými sušienkami.
  9. Pre mňa je to luxusná kombinácia chutí, cheesecake zmizol bleskovou rýchlosťou.