Nepečené višňové kocky

Autor receptu: maxinka

Recept na tento koláčik som si sama zostavila pri snahe urobiť niečo dobré na víkend. Som spokojná ako sa mi to podarilo a rozhodla som sa oň podeliť.

28
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Šťavu z kompótov zlejeme, doplníme do 1 litra vodou. Časť si odložíme a rozmiešame v nej krupicu. Ostatnú spolu s cukrom dáme povariť, pridáme odkôstkované višne, povaríme a nakoniec pridáme ostatnú šťavu s krupicou. Po zhustnutí hmoty, odstavíme. Plech vypláchneme studenou vodou a višňovú hmotu naň rozotrieme.
  2. Puding v mlieku uvaríme, dáme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom. Natrieme na vychladnutú višňovú hmotu.
  3. Vyšľaháme šľahačku s trochou cukru a stužovačmi a navrstvíme na vanilkovú plnku, dáme chladiť.
  4. Pripravíme si želatínu podľa návodu na prípravu. Keď začína tuhnúť rozotrieme ju na dobre vychladený koláč. Po úplnom stuhnutí ozdobíme šľahačkou a nakrájame na kocky.