Orechové guľky

Nepečené orechové guľky bez lepku

Autor receptu: novalim

Máte vo zvyku piecť vianočné dobroty na poslednú chvíľu? Potrebujete chutné a jednoduché recepty? Presne taký je náš recept na nepečené orechové košíčky bez lepku.* Použili sme naň naše bezgluténové keksy Limky, ktoré pomleté s vlašskými orechami a rozpustenou kvalitnou čokoládou vytvorili spolu luxusný dezert. Ozdobiť ho stačí trochou hotovej orieškovo-čokoládovej nátierky a máte napečené.

20 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V menšom kastróliku za stáleho miešania necháme spolu roztopiť maslo a čokoládu s cukrom a vodou. V miske zmiešame pomleté keksy s orechami. Do suchých ingrediencií vmiešame ešte teplú čokoládovú zmes a varechou spracujeme na cesto. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu a necháme stuhnúť.
  2. Z tuhého cesta potom vytvarujeme menšie guľky, obalíme v najemno nasekaných vlašských orechoch a uložíme do košíčkov.
  3. Do každej guľky opačnou stranou varechy urobíme jamku hlbokú asi 1 cm. Orieškovo-čokoládovou nátierkou naplníme cukrárske vrecko s tenkou ozdobnou špičkou a krúživými pohybmi každú jamku naplníme. Hotové guľky opäť uložíme do chladu aspoň na dve hodiny.