Nepečené kokosové rezy (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Pripravil som ich z nepodarených kakao-medových plátov a detských piškót.<br />Celková hmotnosť bez masla bola 1030 g.

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Piškóty si posekáme na nejakom zariadení z nožmi,alebo na kuchynskom robote na jemno.Uvedené suroviny si ručne dobre vymiesime.Len tak ako to vidíte na obrázku.č.1
  2. Z hmoty si odoberieme cca.taký kus aby sme si mohli vyvaľkať obdĺžnik z rozmermi 25 x 9 cm.Pomocou pravítka som si povykrajoval takéto obdĺžniky. Majú byť 3 kusy.Všetky úkony spojené s rozvaľkaním a skladaním koláča som robil pomocou potravinárskej fólie.(keby vám chýbalo k dĺžke pásu prilepte si kúsok hmoty a jemne prevaľkajte.)Prebytočnú resp.zrezanú časť som odložil bokom a znej som potom spravil guľky.
  3. Prvý pás som si dal na tácku kde bude vlastne už aj finálni výrobok.Hmota je lepivá a mäkká,keďže prevzala teplotu rúk a prostredia.Po ochladnutí v chladničke sa na moje počudovanie koláč krájal bez problému.
  4. Dva pláty si natrieme kokosovým krémom.Zhruba asi toľko ,aby nám vydalo na dva pláty.
  5. Tretím plátom dokončíme skladačku.
  6. Nad parou som si dáme rozpustiť čokoládu aj z olejom.Vrch koláča som polial viackrát čokoládou a finálne dielo som uložil do chladničky.Zhruba po hodine som koláč narezal pomocou ostrého noža namočeného v horúcej vode.Nôž som opakovane namáčal vo vode.
  7. Nakoniec som z hmoty čo mi ostala spravil guľky ktoré som polial čokoládou a posypal viackrát kokosovou múčkou. Ospravedlňujem sa za chýbajúce gramáže ,keďže krabice od použitých surovín v recepte boli zlikvidované bez môjho vedomia.Ak budete mať nejaké dotazy k receptu tak vám rád odpíšem. Ak by bol niekto zvedavý,že z čoho som robil tie nepodarené pláty tak píšem: 3 PL medu/3 PL kakaový prášok/3 celé vajcia/300 g práškový cukor/80 g maslo,alebo palmarin.Po vychladnutí hmoty som pridal 600 g hladkej múky a sódy bikarbóny.Tieto uvedené suroviny krátko povaríme nad parou cca.5 min.Piekol som to v jednom vyvaľkanom kuse cca.25 min.