Nepečený dezert

Nepečené datľové guľky bez cukru

Autor receptu: afataga

Generálka na vianočné nepečenie. Neuznávam prejedanie sa cukrami, tak som skúsila niečo zdravšie. Inšpirácia tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/sezamove-brownies-so-sezamovo-cokoladovou-polev/69222-recept.html. Tento rcp. je variabilný, na konci popíšem, aké variácie mi ešte napadli.

8
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Datle a hrozienka som namočila do vody na 1 hod. Pomlela som orechy a potom pridala ku nim pomixované datle s hrozienkami, kakao, hrozienka v ume a chilli. Akosi sa mi to bránilo spojiť, tak som dala ešte um. Urobila som masu a formovala guľky.
  2. Hotové som obalila v kakaovom prášku a dala do košíčkov. Vyšlo mi 17 ks. Jednu som prekrojila, aby bolo vidno, ako vyzerá a sa mi potvora zdeformovala :-). Jedna rada: to ovocie sa nechcelo dobre pomixovať, takže ten um by som pridala už hneď pri mixovaní.
  3. Sľúbené varianty: - miesto datlí: figy, slivky, marhule ... - miesto orechov: mandle, mak, kokos, rôzne iné orechy alebo semienka... - na obalenie: orechy mleté, kokos, semienka, strúhaná čokoláda ... - popr. pridať: maslo, arašídové maslo, kokosové maslo, škoricu... Ja určite skúsim figové s mandľami.