Cookies
Nepečené cookies v čokoláde (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Postup- Piškóty aj orechy som zomlela na jemno, ja som mala Savoiardi.
Priliala som rozpustené maslo a prevarené, vychladnuté mlieko. Mlieko treba prilievať postupne. Má vzniknúť jemné cesto, z ktorého sa dajú tvarovať guľôčky.
- Do cesta som primiešala nadrobno nakrájanú, horkú čokoládu. Ja som mala 52%.
- Vytvarovala som guľôčky o veľkosti malého vlašského orecha. Dala som ich stuhnúť do chladničky na jednu až dve hodiny.
- Nad parou som rozpustila 200 g čokolády (52%). Čokoládu treba zahrievať len na slabom plameni a vypnúť hneď po rozpustení. Zostane chrumkavá.
Obalila som guľôčky pomocou dvoch špajdlí a nechala vychladnúť.
- 1 šálka = 250 ml
|