Nepečená torta s hruškovým krémom - bez lepku, vegan

Autor receptu: veganvidya

Veľmi jednoduchá a univerzálna záležitosť...

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame všetky vločky. Pridávame postupne vriacu vodu po 100 ml a priebežne spracúvame hmotu dohladka. Osladíme a pridáme tuk. Všetko poriadne premiešame. Necháme 10 minút ešte postáť. Na dno tortovej formy s priemerom 23 cm dáme všetku zmes a poriadne popritláčame a povrch vyrovnáme. Dáme do chladničky.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Hrušky postrúhame nahrubo, dáme do hrnca a začneme variť. Pridáme pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu – voda sa bude postupne odparovať. Odstavíme a pridáme orechy a kokos. Kokosu bude možno treba trochu viac/menej. Závisí to od toho, aké sú šťavnaté hrušky. Podľa chuti dosladíme.
  3. Korpus vyberieme z chladničky a dáme naň hruškovú plnku. Povrch uhladíme a dáme znovu do chladničky, kde necháme poriadne stuhnúť aspoň 2 hodiny a potom krájame.
  4. Pozn.: namiesto hrušiek možno použiť strúhané jablká alebo iné vhodné ovocie. Či už do cesta alebo do plnky sa dajú zamiešať koreniny (škorica, vanilka, perníkové korenie, strúhaná kôra z bio citrónu a pod.) alebo karob/kakao. Ale zase všetko nemusí byť kakaové, všakže? :-).