Nepečená piškótová torta
Nepečená torta s čokoládou a ovocným želé (fotorecept)
Autor receptu: petullka
Bežne robím nepečenú tortu s rôznym ovocím, ktoré ukladám na piškóty. Keďže bolo treba spotrebovať černice, ktorých
bolo veľmi veľa, rozhodla som sa pre želé.* Výsledok bol chutný.
Postup
- Torta je zo surovín, čo špajza a chladnička dali. Dá sa tam toho dosť pozmeniť, zameniť, či nahradiť.
- Na dno formy s priemerom 23 cm som naukladala piškóty. Boky formy som obložila papierom na pečenie.
- Do ešte horúcej roztopenej horkej čokolády som rýchlo primiešala smotanu a naliala na piškóty. Pracujeme rýchlo, aby nám to nestuhlo ešte v mise.
- Na krém som naukladala nakrájaný banán, čokokúsky a zase piškóty.
- Do roztopenej bielej čokolády som rýchlo zamiešala tvaroh a cukor s rumovou arómou a štipku vanilkovej pasty.
- Krém som naliala na piškóty, uhladila a dala do chladničky na 20 minút.
- Zatiaľ si pripravíme poslednú vrstvu. Miesto černíc môžeme použiť jahody, maliny či mango.
- Černice som rozmixovala ponorným mixérom. Ak máme radšej sladké, primiešame 1-2 PL cukru. Želatínu namočenú na 10 minút vo vode som vyžmýkala a roztopila v 50 ml horúcej vody a primixovala k černicam.
- Nalejeme na bielu tvarohovú vrstvu a dáme zachladiť. Ja som chladila celú noc.
- Nakoniec odstránime formu a papiere na pečenie, prípadne horúcim nožom uhladíme boky.
- Takto vyzerá torta bez želé, s celým ovocím.