Nepečená piškótová torta

Nepečená torta s čokoládou a ovocným želé (fotorecept)

Autor receptu: petullka

Bežne robím nepečenú tortu s rôznym ovocím, ktoré ukladám na piškóty. Keďže bolo treba spotrebovať černice, ktorých bolo veľmi veľa, rozhodla som sa pre želé.* Výsledok bol chutný.

8
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Torta je zo surovín, čo špajza a chladnička dali. Dá sa tam toho dosť pozmeniť, zameniť, či nahradiť.
  2. Na dno formy s priemerom 23 cm som naukladala piškóty. Boky formy som obložila papierom na pečenie.
  3. Do ešte horúcej roztopenej horkej čokolády som rýchlo primiešala smotanu a naliala na piškóty. Pracujeme rýchlo, aby nám to nestuhlo ešte v mise.
  4. Na krém som naukladala nakrájaný banán, čokokúsky a zase piškóty.
  5. Do roztopenej bielej čokolády som rýchlo zamiešala tvaroh a cukor s rumovou arómou a štipku vanilkovej pasty.
  6. Krém som naliala na piškóty, uhladila a dala do chladničky na 20 minút.
  7. Zatiaľ si pripravíme poslednú vrstvu. Miesto černíc môžeme použiť jahody, maliny či mango.
  8. Černice som rozmixovala ponorným mixérom. Ak máme radšej sladké, primiešame 1-2 PL cukru. Želatínu namočenú na 10 minút vo vode som vyžmýkala a roztopila v 50 ml horúcej vody a primixovala k černicam.
  9. Nalejeme na bielu tvarohovú vrstvu a dáme zachladiť. Ja som chladila celú noc.
  10. Nakoniec odstránime formu a papiere na pečenie, prípadne horúcim nožom uhladíme boky.
  11. Takto vyzerá torta bez želé, s celým ovocím.