Nepečená jablková torta
Autor receptu: veverka
Niečo veľmi jednoduché, chutné a svieže... No ak by ste chceli, na tento recept existuje
aj pečená varianta. Keď do jabĺk pridáme puding už viac nevaríme ale zmes vylejeme na
dobre vymastený plech, naň nalejeme piškótové cesto a dáme piecť a vychladnúť.
Potom naň položíme druhý plech, preklopíme a ochutíme podľa vlastnej fantázie -
takzvaný Obrátený koláč. Takže ak si vyberiete jednu či druhú variantu určite budete
spokojný :)
Postup
- Vo vode rozvaríme cukor, pridáme ošúpané nastrúhané jablká a chvíľku povaríme. V malom množstve vody rozmiešame pudingové prášky a za stáleho miešania zvoľna vlejeme do zmesi a znova povaríme (môžme ochutiť škoricou)
- Do vypláchnutej tortovej formy vlejeme vrstvu pudingovej zmesi, potom poukladáme piškóty namočené v ovocnej šťave a opäť pridáme zmes a necháme stuhnúť.
- Potom tortu vyklopíme a ozdobíme (ja som použila šľahčku a na vrch som posypala škoricou). Dobrú chuť! :)