Nepečená ananásová torta

Autor receptu: diabambulka

Túto tortičku sme našli na jednej českej stránke a trošička sme si ju vylepšili a keďže sme mali dvoch dospelých oslávencov tak sme tam dali dva poháriky do ktorých sme im naliali domáci likér s ktorým si rovno pripili na zdravie :-)))

Suroviny

Postup

  1. Sušienky dáme do sáčku a rozvaľkáme ich. Dáme do misky kde ich zalejeme mliekom, pridáme heru a spracujeme. Pripravíme si tortovú formu, ktorú oblejeme vodou a vysypeme kokosom. Do takto pripravenej formi dáme sušienkovú zmes a odložíme do ľadničky aby korpus stuhol.
  2. Uvaríme si kávu stačí 100 ml a necháme vychladnúť. Želatínu dáme do ananásového nálevu a necháme nabobnať. Potom ju zohrejeme a necháme rozpustiť ( nesmie sa variť). Necháme vychladiť troška a zatiaľ si vyšľaháme šahačky so stužovačmi. Trocha šľahačky si odložíme na ozdobu torty. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku, kávu a želatínu. Takto pripavenú náplň nanášame postupne na vychladnutý korpus a prekladáme ananásom. Dáme chladiť.
  3. Keď je torta vychladnutá dala som na ňu dva poháriky v ktorých bude likér. Uložíme ovocie, alebo aj okrúhle piškóty namočené v ananásej šťave a urobíme číru želatínu podľa návodu a ozdobíme. Ja som číru želaínu robila z jablkového džúsu aby mala lepsiu chuť.
  4. Dobrú chuť :-)))