Šomloi halušky

NEoriginál šomloi halušky z piškót (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Kedysi som asi originál jedla v Budapešti, našla som na nete kopu rcp., samozrejme každý iný, tak som si postupom času vytvorila túto jednoduchú a chutnú verziu pre lenivcov.

8
porcií
15 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukrov a Zlatého klasu som uvarila riedky puding a nechala trochu vychladnúť, občas som pomiešala. Ja dávam len 2 PL cukru. Do misy som nasypala asi 1/3 z oboch piškót, posypala orechami, hrozienkami namočenými v ume, ja som teraz mala brusnice, pokvapkala hojne umom.
  2. Na to som naliala 1/3 pudingu.
  3. No a zas som zopakovala celý proces, zas piškóty až po puding a potom celé ešte raz, posledná vrstva je puding.
  4. Celé som zakryla fóliou a dala do chladničky do druhého dňa. Pri podávaní by sa mali z masy tvoriť dvoma lyžicami halušky, ale mne to nejde :-). Ozdobiť by sa to malo šľahačkou a roztopenou čokoládou, ale nám to viac chutí bez šľahačky.