Škoricové koláče

Neobyčajné škoricové koláče z tvarohového cesta

Autor receptu: razomzastolom

Tieto koláče sú mäkké a neuveriteľne voňavé. Toto je jeden z najobľúbenejších receptov v našej rodine, vždy nám je jedna porcia málo.

12
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tvaroh, soľ, kryštálový cukor, mlieko a olej vymiešať do hladka (možno použiť ručný tyčový mixér). Pridať múku s práškom do pečiva, vymiesiť cesto. Nechať postáť 20-30 minút.
  2. Cesto rozvaľkať na hrúbku 5 mm, s plochou cca 20×30 cm. Cesto potrieť roztopeným maslom, posypať vanilkovým a kryštálovým cukrom, škoricou.
  3. Cesto zrolovať a rolku rozrezať na 12 rovnakých častí.
  4. Vložiť do formy na muffiny, vopred vymastenej slnečnicovým olejom, cesto zľahka pritlačiť. Piecť 20-25 minút pri 180 °C.
  5. Buchty z formy vybrať vychladnuté. Podľa želania posypať práškovým cukrom.
  6. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/iXsi7K46D6Q