Škoricové koláče
Neobyčajné škoricové koláče z tvarohového cesta
Autor receptu: razomzastolom
Tieto koláče sú mäkké a neuveriteľne voňavé. Toto je jeden z najobľúbenejších receptov v našej rodine, vždy nám je jedna porcia málo.
12 porcií |
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Tvaroh, soľ, kryštálový cukor, mlieko a olej vymiešať do hladka (možno použiť ručný tyčový mixér). Pridať múku s práškom do pečiva, vymiesiť cesto. Nechať postáť 20-30 minút.
- Cesto rozvaľkať na hrúbku 5 mm, s plochou cca 20×30 cm. Cesto potrieť roztopeným maslom, posypať vanilkovým a kryštálovým cukrom, škoricou.
- Cesto zrolovať a rolku rozrezať na 12 rovnakých častí.
- Vložiť do formy na muffiny, vopred vymastenej slnečnicovým olejom, cesto zľahka pritlačiť. Piecť 20-25 minút pri 180 °C.
- Buchty z formy vybrať vychladnuté. Podľa želania posypať práškovým cukrom.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/iXsi7K46D6Q