zemiakový šalát

Nemecký zemiakový šalát (Kartoffelsalat) (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Veľmi vďačné jesenné kombo inšpirované nemeckým Oktoberfestom - v prvom rade pivo a k nemu praclík a tento zemiakový šalát.* 😀🇩🇪🥨🍺

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky v šupke umy, potom ich vlož do hrnca s osolenou vodou a priveď do varu. Stíš teplotu sporáku a var cca 20 minút - záleží od veľkosti zemiakov. Urob štandardný test pichnutím noža, či sú už uvarené. Ak áno, tak ich sceď a nechaj trošku vychladnúť - nie však úplne, budú sa ti tak lepšie šúpať. Ošúpané krumple nakrájaj na rovnako veľké kolieska a vlož ich do hlbokej nádoby, v ktorej sa čochvíľa zmiešajú s ostatnými prísadami.
  2. Urob si zálievku skombinovaním vývaru, nadrobno nasekanej cibule, nadrobno nakrájaných uhoriek, horčice, oleja a octu. Dolaď soľou a korením, prípadne reguluj kyslosť pridaním octu. Všetko zmiešaj dokopy a zalej touto zmesou zemiaky - tie krásne zálievku nasajú. Nasekaj čerstvú vňať a prihoď ju do misy. Znovu všetko dôkladne premiešaj.
  3. Šalát sa dá jesť okamžite, ešte teplý, alebo vychladený a odstáty - to je už na tebe. Odporúčam podávať spolu s čerstvými praclíkmi a k pivu.
  4. Môj Instagram: @walrus.buko