Nátierka z kuriatka jedlého (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Hľa, štedrosť hôr podpolianských...úlovok ako sa patrí, len čo s ním teraz...na nátierku som si pomohla receptami @kimla a @hastona , od každého som si požičala niečo, dúfam, že sa nenahnevajú za spojenie ich skvelých receptov...

Suroviny

Postup

  1. Tu je lesný úlovok, rastú hojne, tak to treba využiť, ale toto bolo skoro aj nad moje sily...
  2. huby som načistila, také pekné malé som odložila bokom, tých je do nátierky škoda, tie budú na sladko-kyslo...ostatné pokrájame a krátko obvaríme...papriku zbavíme jaderníkov a dáme do rúry na 200 st, 30 minút piecť, ešte horúcu ju zabalíme do fólie a necháme spariť, aby sa dala dobre ošúpať...
  3. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a dáme na masť, pridáme posekané škvarky a opekáme...
  4. Opečenú cibuľu preložíme do väčšieho hrnca, pridáme obvarené huby a dusíme bez podlievania asi 30-40 minút, potom pridáme pretlak, soľ, cesnak, feferóny, korenie a obielenú nakrájanú papriku...
  5. Ešte spolu povaríme a necháme vychladnúť, trochu som nátierku rozmixovala, ale len krátko, nech ostanú aj celé kúsky kuriatok...naplníme do pohárov a sterilizujeme. Ja som ich zavárala v rúre, dala som ich na hlboký plech vystlaný papierom, zaliala vodou a vložila do nevyhriatej rúry, tú som zapla na 190 st. asi po 35 minútach sa nátierka začala variť a nechala som ju v rúre ďalších 40 minút, rúru som vypla a asi po hodine som poháre vybrala a zakryla dekou. Z tých 3 kilo kuriatok vyšlo 20 kusov pohárov po 2,5dcl...
  6. A tu sú zavarené kuriatka na sladko-kyslo...no a pekný deň je za mnou, ale v zime sa tejto zásobe potešíme...