Naše kung-pao (fotorecept)
Autor receptu: ketty3811
Viem,že to nieje originál kung-pao,ale my toto mäsko takto voláme.
3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny.
- Mäso nakrajame na rezančeky,trochu osolíme,okoreníme a naložíme do pácu,pripraveného z vajíčok a solamylu,ktorý na chvíľu zalejeme troškou vody.
- Necháme odležať,kľudne aj do druhého dňa.Načistíme si arašidy a pripravíme zálievku z vývaru,sojovej omáčky,vermutu,soli,cukru a glutasolu.
- Na panvici si na troške oleja orestujeme mäso(oddeľujeme ho od seba,aby sa nezlepilo).
- K orestovanému pridáme arašidy,trošku opečieme a pridáme chilli podľa chuti.
- Zalejeme zálievkou a necháme dôjsť.
- Podávame s ryžou a zeleninou.