Tuniaková nátierka
Naša tradičná vianočná tuniaková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: svetliii
Keďže na Štedrý deň držíme pôst, robím na raňajky
tuniakovú nátierku.* Viem, že to nie je nič neobvyklé a každý pozná
rôzne recepty a takto ju robím ja.
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny (tuniak v konzerve, stredná cibuľa, 2 lyžičky horčice, 1 tavený syr v črievku, soľ, mleté čierne korenie, 3-4 plátky obyčajného masla).
- Cibuľu nakrájame na kocky a všetky suroviny dáme do misky. Všetko spolu mixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Nakoniec dochutíme ešte podľa našej chuti (prípadne podľa chuti ešte pridajte maslo, horčicu, soľ) a znovu zmixujte. Nátierku milujeme s čerstvým pečivom - dobrú chuť.