Tuniaková nátierka

Naša tradičná vianočná tuniaková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

Keďže na Štedrý deň držíme pôst, robím na raňajky tuniakovú nátierku.* Viem, že to nie je nič neobvyklé a každý pozná rôzne recepty a takto ju robím ja.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny (tuniak v konzerve, stredná cibuľa, 2 lyžičky horčice, 1 tavený syr v črievku, soľ, mleté čierne korenie, 3-4 plátky obyčajného masla).
  2. Cibuľu nakrájame na kocky a všetky suroviny dáme do misky. Všetko spolu mixujeme ponorným mixérom do hladka.
  3. Nakoniec dochutíme ešte podľa našej chuti (prípadne podľa chuti ešte pridajte maslo, horčicu, soľ) a znovu zmixujte. Nátierku milujeme s čerstvým pečivom - dobrú chuť.