Náš obľúbený cestovinak

Autor receptu: marianne

...jedla som ho davno na jednej pumpe v Nemecku,kde sme sa zastavili cestou na Slovensko a snazila som sa ho napodobnit doma,mozno nie je uplne identicky,ale chuti skvelo.

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody vlozime cestoviny, ocistenu mrkvu aj vajicka.Varim to tak stale a este sa nic nicomu ani nikomu nestalo,akurat to vyberam podla poradia uvarenia:-))))ale vajicka aj same, ak sa vam to nezda:-) Uvarene cestoviny preplachneme studenou vodou polejeme olivovym olejom a nechame naozaj dobre vychladnut spolu s mrkvou a vajickami.Najlepsie rovnaka teplota z chladnicky.
  2. Studenu mrkvu,vajicka nakrajame na kocky pridame hrasok.Vsypeme uvarene studene cestoviny. Kyslu smotanu alebo( jogurt) s majonezou dobre vymiesame,pridame horcicu,osolime,okorenime s cerstvo umletym korenim a pridame stavu z citrona.Vylejeme do zmesi z cestovin a zeleniny.Dobre premiesame,nechame 1 hodinku odlezat.Kto chce moze ho urobit len z jogurtu,nam to chuti tak 50/50.Ma byt taky kyselkavy.
  3. Ja ho mam najradsej sam,ale moje osadenstvo doma potrebuje ku stastiu riadny rezen k nemu:-)))