Narodeninová tortička

Autor receptu: naty

Túto tortu som robila pre otca k narodeninám. Bola to moja prvá poťahovaná torta, myslím že sa mi celkom vydarila :)

Suroviny

Postup

  1. Korpus som robila podľa @Mesiar50 , prvý ale asi aj posledný krát. Chutil dobre aj dobre vizeral ale bol taký mäkký, penový, nízky a ten v strede torty sa stlačil :D Vymixujeme CELE vajíčka s cukrom do biela, pridáme ostatné suroviny. Rúru predhrejeme na 100 stupňov a hned po vložení korpusu do rúry zvýšime teplotu na 180 a pečieme cca 30-35 minút. Piekla som vo forme 23 cm a korpus mal na výšku iba 4 cm.
  2. Tak kedže som bola nespokojná s nízkym korpusom, tak som "pripiekla" další a to následovne, tieto suroviny som nepísala, tak tu sú: 1 žltko vymiešame s 10 dkg práškového cukru, dalej 1 dcl oleja, 1,5 dcl mlieka, 20 dkg polohrubej múky a 1 prášok do pečiva. Pečieme na 180 st. cca 20-25 minút. Tento korpusík je nízky, ako jedno poschodie.
  3. Plnka: uvedené suroviny dáme za stáleho miešania rozpustiť nad paru, po vychladnutí dáme do chladničky. Na druhý deň (alebo aj na tretí) už iba vyšľaháme (2-3 minútky) a plníme pripravené korpusy.
  4. Ja som tortu poťahovala hmotou K2 a som nadmieru spokojná-nelepila sa, netrhala, nelámala a veľmi nám chutila. Pod túto poťahovku som natrela daľší krém-nie ten šľahačkový pretože by sa hmota topila tak som vymixovala 60 g masla a 40 g nutely. Týmto som natenko potrela tortu, dala trošku stuhnúť a potiahla hmotou. Už iba ozdobíme podľa seba a odovzdáme oslávencovi :)
  5. A tu môžete vidieť to splasnuté stredné poschodie :D to na spodu je ten môj "pripečený" korpus