Narodeninová torta

Autor receptu: merihe

Posielam foto narodeninovej torty z odpalovaného cesta.Každý si môže zvoliť recept aký má už osvedčený.Upiekla som už rôzné čísla akaždý mal z toho veľkú radosť,lebo to bola taká torta-netorta,ale vraj dobrá a to je hlavné.

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme karamelový krem.Cukor dáme upáliť na karamel,nie veľmi tmavý,aby nezhorkol.Pridáme smotanu a treba miešať,ked začne vrieť odstavíme a necháme vychladnúť,dáme do chladničky. Další deň: Vodu, palmarin a sol dáme zovrieť.Do vriaceho vsypeme múku a veľmi miešame,pokým sa nám masa nezačne pekne lesknúť a odlepovať od nádoby. Ešte do horúcej masy,len aby troška para vyšla,zašľaháme vajcia,ale po jednom a najlepšie šľahačom.
  2. Každé číslo pečiem zvlášť na plechu.Plech vymastím a načrtnem si tvar čísla aké chcem a potom striekam ako veterníky v troch vrstvách a to dve vedľa seba a jednu na vrch aby to bolo vyššie.Na plech prilejem troška vody.Pečiem v dobre vyhriatej rúre 15min.na200°, potom znížim teplotu na170°a pečiem tak 25 min. aby sa to prepieklo.Ešte horúce prekrojiť a plniť krémom až po vychladnutí.Ja dávam plnky dve ako klasické veterníky.Z tohto množstva vyjdú dve čísla.Vrch natrieme karamelovou polevou a môžme aj trocha prizdobiť.
  3. Krém vanilkový si pripravíme tak ,že uvaríme si pudink zo surovín a maslo vymiešame s cukrom.Na koniec postupne zašlahávame vychladnutý pudink a troška umu .Tento krém dávam aj do venčekov a na veterníky niekedy robím aj ako poslala recept orchidea. Druhý krém už máme predpripravený,len vyšlaháme a nastriekame na vanilkový krém. Polevu si pripravíme tak,že trocha upálime 1 pol. lyž. cukru na bledší karamel,pridáme trochu mlieka a maslo,musíme to rozvariť.Nakoniec primiešame cukru koľko nám to znesie ,aby vznikla poleva dobrá na polievanie a nestekala nám .z múčníka.