Narodeninová torta (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Torta k narodeninám moje maminky. Korpus podľa Lacka @mesiar50, ostatné je improvizácia použitím obľúbených ingrediencií.

20
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus najlepšie deň vopred, ja som ho piekla podľa http://varecha.pravda.sk/recepty/orechova-torta-fotorecept/58565-recept.html tohoto receptu, Lacko, @mesiar50, ďakujem pekne, vydaril sa.
  2. Pripravíme si čokoládový krém, a to tak, že uvaríme čokoládové pudingy s cukrom v mlieku, keď je hustý pridáme ešte do horúceho zhruba 75g čokolády. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, po lyžičkách pridávame uvarený vychladnutý puding. Do tohoto krému pridáme postupne jemný tvaroh na odľahčenie.
  3. Korpus rozrežeme na tri pláty, po jednom polejeme kompótovou šťavou, natrieme jahodovým džemom a na to pokladieme na drobno nakrájané jahody, a natrieme čokoládovým krémom. Takto opakujeme ešte raz až po tretí plát, na ten už jahody nedávame, potrieme ho krémom a taktiež celú tortu a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Pripravíme si čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli, vrch torty zalejeme a necháme voľne stekať po okrajoch. Toto som odpozerala tiež z Lackovho receptu, ale on to má krajšie. Polovice jahôd namočíme do polevy a poukladáme na tortu.
  5. A ešte foto v reze.