Nákyp z quinoy s pažítkovou omáčkou

Autor receptu: sueclash

recept z môjho blogu: veggiecookin.wordpress.com

4
porcie
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Quinou nahrejeme v hrnci, zalejeme vývarom a na malom ohni asi 15 minút varíme. Mrkvu očistíme, nakrájame a po 5 minútach varenia pridáme ku quinoy.
  2. Rúru predhrejeme na 200°C. Vymažeme bábovkovú formu s obsahom 1 a 1/2 litra. Rozklepneme vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov. Do vychladnutej quinoy vmiešame vaječné žĺtky a nastrúhaný syr. Bielky ušľaháme a tiež vmiešame. Cesto okoreníme a naplníme do formy. Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 30 minút.
  3. Na omáčku na jemno nasekáme pažítku. Ošúpeme cibuľu, nadrobno ju nakrájame a opečieme na masle. Pridáme vývar, creme fraiche a nasekanú pažítku, dobre premiešame a necháme povariť. Vsypeme múku, omáčku povaríme a ochutíme citrónovou šťavou a korením. Podávame k upečenému nákypu.